Hvem er vi?

Fornebu Singairs er Fornebulandets eldste og mest tradisjonsrike kor.

Vi består av sangere fra de tidligere korene Braathens Safe Singers (stiftet 1982) og SAS Singairs (stiftet 1990). Da flyplassen flyttet til Gardermoen i 1998 ble korene igjen på Fornebu, og ved sammenslåingen av SAS og Braathens i 2004, slo også korene seg sammen under navnet SAS Singairs i 2005.

Koret skiftet navn til Fornebu Singairs i 2017.
Siden dette har Fornebu Singairs rekruttert mange nye medlemmer i nærområdet, og vi markedsfører oss som Fornebulandets lokale kor.


Foto: Paal Alme

Noen av høydepunktene for koret:

Adventskonserten med SAS Janitsjarorkester i Snarøya kirke 2021:

Foto: Torbjørn Stølan

Endelig kunne vi feire vårt 30-årsjubileum!
Selv om den måtte utsettes fra 2020, var det et absolutt høydepunkt når vi kunne lage 2 konserter lørdag 30. oktober 2021. Her er et bilde av en allsang-inviterende dirigent Emilie, mens vi avslutter med Thank you for the Music, til akkompagnement fra selveste Øystein Fevang, som også var vår gjestesolist.

Foto: Torbjørn Stølan

Etter stillheten – 1. juni 2021:
Glade sangere og fornøyd dirigent etter første øving sammen etter en hel vinter med digitale øvinger på Zoom. Steintrappene på Festplassen i Nansenparken gjorde susen både for kor-oppstilling og «samling» av kor-lyd!

Nissekor ved julemarkering i to sameier, ett på Snarøya og ett i Rolfsbukta, tirsdag 15. desember 2020. Endelig fikk vi framføre julesanger igjen, i trygge uteomgivelser, til glede for oss selv og publikum!I denne videoen synger vi Have yourself a Merry little Christmas: IMG_0470

Medvirkende i adventsgudstjeneste i Akershus Slottskirke søndag 15. desember 2019. Vi er heldige som får være med på dette hvert år. Julehøytidsstemningen kryper inn i kropp og sjel!

Foto: Torbjørn Stølan

Venne- og familiekonsert «Rhythm of Life» sammen med Oslo Telefonikerne i Stabekk kino tirsdag 15. oktober 2019:

Vi framførte vårt swingende crooner-repertoar for fullsatt sal, og høstet god applaus. På bildet synger vi Come fly with me, noen med stilige, egne uniformseffekter fra sine tidligere dager i SAS og/eller Braathens!

Her er en video av vår nyeste på repertoaret, Mr. Bojangles:

DEF565E9-1B85-4C7E-8CAE-4F074BD244BF.medium

I denne videoen gir vi alt i det felles avslutningsnummeret Rhythm of Life:

D971A7A4-865A-4D89-8600-BEDA4661BC91.medium

Sarabråten 6. juni 2019:

For 33. år på rad bidro koret med sang under den fine og høytidelige minnestunden ved Milorg-bautaen på Sarabråten i Østmarka.
Bildene er tatt og velvillig utlånt av Steinar Saghaug, som på sin facebookside Friluftsambassadør Steinar Saghaug skriver følgende om oss: «..og Fornebu Singers sang vekk både «dårlig vær» og fikk fram tårer i øynene hos publikum som hadde møtt fram da «Til ungdommen» ble framført.»
For oss som synger er det godt å få anledning til å være til stede med alle våre sanser i dette ettertankens øyeblikk.

Helgen 1.-3. februar 2019 deltok vi på Bergstadkorets Vinterfestival Røros 2019. Det var en fantastisk helg sammen med 11 andre kor, med sang, lått og løye fra fredag kveld til søndag middag. Dette ga mersmak!

page1image2273625808
 

Tradisjonen tro deltok vi på SAS Janitsjarorkesters stemningsfulle adventskonsert i Snarøya kirke søndag 9. desember 2018. På bildet er alle aktører i panorama, mens «Deilig er jorden» toner ut. Vi sang 10 nummer, noen med orkesteret, noen a cappella, noen akkompagnert av dyktige Silje Karlsen på piano.

 

Foto: Torbjørn Stølan

I linken nedenfor kan du høre oss sjarmere kirkerommet med «Julenissen kommer i kveld». Tenorene Reidar og Inge trår til, og Jan plystrer liflige nissetoner 🙂

IMG_0065

Fantastisk korseminar på Holmsbu helgen 27.-28. oktober 2018. Her øves det intenst på Make you feel my love <3

Lørdag 15. september 2018:
Vi deltar på jubileumskonserten for Snarøya kirke 50 år.

 

Felleskonsert med Oslo Telefonikerne fredag 25. mai 2018:

I vårsemestret 2018 var vårt fremste øvingsmål felleskonserten med Oslo Telefonikerne i Stabekk kino. Vår dirigent Lisa Smith Walaas og Oslo Telefonikernes dirigent Erik Aldner delte på det musikalske lederansvaret, sammen med profesjonelle musikere på henholdsvis piano og bass, Ole Fredrik Norbye og John Børge Askeland. Erik spilte også saksofonsolo på to av melodiene, blant annet på Visan från Utanmyra:

Fra vår årlige adventskonsert i Snarøya kirke 10. desember 2017 sammen med SAS Janitsjarorkester:
Vi ga julestemning til kjøpelystne på Fornebu S og Holmen senter i desember:
Her synger vi «Jul, jul, strålande jul» på Holmen:
 
Noen glimt fra tidligere aktiviteter:
 

Adventskonsert i Snarøya kirke 29. november 2011 sammen med SAS Janitsjarorkester og solister fra St. Hallvardguttene.

SAS Singairs´ 20 års jubileum i Asker kirke

Det var naturlig for SAS Singairs å holde en jubileums konsert i Asker kirke som har betydd mye for koret gjennom årene.

Med gode samarbeidpartnere som våre venner i Telenor – «Oslo-Telefonikerne», «SAS Janitsjarorkester», pianist Torgeir Koppang samt Børge Tronrud på saksofon, var det duket for en variert og spennende forestilling. Blant annet sang vi Bohemian Rapsody sammen.

Julekonsert i Asker kirke
Vi har avholdt flere julekonserter i denne kirken med god hjelp av våre venner Asker Jazzband samt andre dyktige solister og musikere.

Den store festen for sammenslåing SAS/Braathens
Det ble feiret 3 kvelder på rad slik at alle ansatte i det nye konsernet fikk sjansen til å feire det nye selskapet.
Vi koret til Lion King – Circle of Life som ble sunget av to amerikanske artister.

Krigsminnemarkering på Sarabråten
Fra den årlige krigsminnemarkeringen i Østmarka. Her synger vi blant annet «Til ungdommen» av Nordahl Grieg. Koret stilte opp til sang ved bautaen på Sarabråten.

Litteraturfestival på Lillehammer mai 2008
Vi var en del av Lillehammers ”bybilde” i løpet av denne helgen. Vi sang flere steder i sentrum lørdagen,
samt på Maihaugen på søndag.