Tirsdags-blogg 04.04.23

Hei på dere i «den stille uke»!

Denne ukens blogg var tenkt som en ren påskehilsen🐣, men så ble det noen viktige beskjeder og en hyggelig oppfordring å legge til likevel, se feks nederst en studentundersøkelse om korsang og helse😁💪

Først og fremst gjelder de viktige beskjedene påmeldinger til konsert. Vi synes det går litt tregt, og særlig gjelder dette Snarøyakonserten lørdag 3. juni (ifm Fornebudagene). Konserten er bekreftet, og vi har gjort avtaler både med dirigent (vikar) og pianist. Da er det enda mer viktig at vi selv kan stille opp med et hørbart og presentabelt kor. Etter at vi avlyste vår deltakelse i Fredrikstad, forsto vi at alle som hadde meldt seg der syntes en konsert i Snarøya kirke ville være et godt alternativ. Da regnet vi med at alle umiddelbart overførte sin påmelding dit, men det er dessverre fortsatt veldig mange som ikke har meldt noen ting, verken ja eller nei. Nå er det på høy tid å gjøre akkurat det, og vi ber dere gjøre det innen 11. april. Emilie jobber nemlig på, med repertoar og tildelte tidsrammer, og må vite hvilket kor hun har å basere seg på ved valg av sanger.
Beskjeden om påmelding/avmelding gjelder alle konsertene i vår, men Snarøyakonserten er aller mest kritisk å få oversikt over akkurat nå. OBS, denne litt strenge purringen gjelder selvfølgelig ikke dere som meldte fravær i utgangspunktet for denne helgen eller dere som har måttet melde i ettertid pga sykdom, og heller ikke dere to nye (men som vi selvfølgelig håper også blir med🤗) Kom igjen folkens, gå inn og trykk, helst JA!🙏👍

En positiv beskjed er at vi nå har kjøpt kompfiler på Easy on me og When we were young! De er nå tilgjengelige i notearkivet (under de respektive sanger), så da blir det gøy å øve! Emilie har også funnet en kompfil på Lullabye (på YouTube) som høres ut til å kunne passe. Hun vil sjekke den nærmere ut med koret den 11. Men den ligger nå der på YouTube-lista i Notearkivet for den som vil prøve seg. Men er du fortsatt usikker på stemmen din, øver du etter MuseScore😇

Til slutt: Vi har fått en hyggelig henvendelse fra 2 studenter(tilsendt via Norsk sangerforum). De ønsker svar fra så mange korsangere som mulig på hvor gøy vi synes det er å stå i kor, og hvordan det påvirker helsa vår. Her er henvendelsen fra studentene, inkludert link til spørreskjemaet (se nedenfor denne oransje ramma).
La oss hjelpe dem med innsamling av svar!

«Vi heter Jan Henrik Nord og Magnus Charles Døssland Bjørnstad. Vi har studert ergoterapi i tre år ved OsloMET og skal nå skrive bacheloroppgaven sammen. Siden musikk er en stor del av våre liv ønsker vi å skrive om korsang og koble dette opp mot ergoterapi.
For å samle inn data til oppgaven har vi laget et spørreskjema. Det er 100% anonymt og selv vi som har laget det har ingen muligheter til å identifisere de som svarer.
Vi forsøker å nå så mange korsangere som overhode mulig. Gjerne også de som har sunget i kor før.
Jo mer data vi får samlet inn, jo bedre kan vi dokumentere sangens effekt på menneskers fysiske-, psykiske- og sosiale helse.
For å delta i undersøkelsen kan du klikke på denne linken:»

https://nettskjema.no/a/284649

VI ØNSKER ALLE EN FORTSATT GOD PÅSKE til vi sees den 11. april!
💛🐣🧡🐥💛🐣🧡🐥💛🐣🧡🐥
Påskeklem fra styret