Tirsdags-blogg 07.02.23

Kjære alle sammen,

Tenk, så heldig jeg er som får lov til å være stolt styreleder i Fornebu Singairs!
Vinterfestival på vakre, hvite Røros både i 20 minusgrader, sol og snøfall, ble en opplevelse, og en bragd! Sosialt har vi kanskje aldri hatt det bedre sammen, og det er en fryd å se at den interne messengergruppen lever sitt eget gode, aktive liv, i felles oppsummering og til felles glede! Det er så utrolig bra.

Spesielt la jeg merke til en kommentar om at dette er en opplevelse vi tar med oss videre. Det synes jeg var bra sagt. For vi har kanskje lært noe også, både  musikalsk og sosialt? Om oss selv og om andre? Hva er vi gode på, og hva kan vi bli bedre på? Å delta på kortreff er som en «benchmark», vi får sammenlignet oss med andre blandakor, på godt og på vondt. Og i juni skal vi på samlende kortreff igjen. Hva tar vi med oss videre fra Røros til Fredrikstad? Kanskje synge uten notemapper i hendene? Jeg håper hver og en av oss kan gå inn i seg selv og tenke på hva kan mitt bidrag være, hørbart og visuelt, for både å styrke egen selvfølelse og publikums gunst. Jeg håper også vi kan snakke om dette sammen, ved anledning:-)

Så over til det mer hverdagslige, med noen beskjeder fra styret:

Innbetaling av medlemskontingent for vårsemestret 2023 står for tur, og vi ber alle innbetale kr 1300,- til korets konto 1503.35.40237, innen 28. februar.

Årsmøtereferatet er signert, og du finner det i denne linken (under Medlemmer/Dokumenter)

I øvelsen neste tirsdag (14.2.) starter vi på en ny bolk, med nye sanger. Emilie har lagt øvelses-settliste i Kalender, noter og musescore-filer for pc/mac er klare i Notearkivet og alle ligger også i MuseScore app for dere som bruker telefon og nettbrett. Det er bare å begynne å øve. Jan jobber med å forkorte sideantallet på pdf-notene noe ved å ta bort linja for piano-akkompagnement, så disse vil bli lagt ut i Notearkivet når de er klare, og også kopiert til papir som dere får på øvelsen den 14.

Utenom landssangertreffet i Fredrikstad har vi begynt å planlegge en kafékonsert i april, og vi har faktisk også begynt å få noen oppdragsforespørsler. Disse blir lagt ut i Kalender i løpet av morgendagen, og det er viktig at dere begynner å melde dere på slik at vi får en tidlig oversikt på om vi har et kor å stille med.

Avslutningsvis, her er noen få bilder og to video-opptak fra konsertene. Video-opptaket av Requiem har bedre kvalitet her enn det som ble delt på Messenger, pga at det skjer en automatisk komprimering og kvalitetsreduksjon av bilde og lyd på sosiale medier når opptaket er så langt som her.

Ha en flott uke og helg, til vi sees på tirsdag den 14.!

Hilsen Eli og styret

Et prydelig bilde av koret vårt foran kirkens kor, med prekestol og barokkorgel
Vi kjente oss høytidsstemte mens vi sang vårt Requiem, følsomt akkompagnert av Alf Hulbækmo på piano.
Takk for den unyttige snø som kom og laget god stemning på søndag, og stor takk til Alf for nydelig og levende spill til tross for halvannen meter med noter!