Tirsdags-blogg 22.11.22

«Lav sol, høy himmel» var tanken som slo ned i meg under helgens fjellturer. Et av Anne Grethe Preus’ tidlige album het nettopp dette. Hun var en mester i å skape naturbilder i hodene våre, fysiske og i overført mental betydning. I dag venter jeg på den unyttige snø, til fryd og til besvær.. (lettere omskrevet)😁 
Verden er fortsatt vakker folkens, og det er vi også! 

Nå er det bare to øvelser igjen til konserthelg, og vi i styret gleder oss til innspurt! Vårt hovedbudskap i dag, er at vi håper vi alle fra og med i kveld, inntar en på jobb-holdning i koret fram mot jul. For vår egen læring, mestring og prestasjonsevne, for vårt gode interne lagspill og for vårt gode renommé som Fornebulandets lokale kor!
Vi er en frivillig organisasjon og skal ha mye sosialt kjekt sammen, slik seg hør og bør i et blandakor. Og det viktigste for oss er, og skal være, sanggleden. Men i tillegg til å synliggjøre vår sangglede for publikum, tror vi også det finnes en sterk driver inni oss som ønsker å framstå med kvalitet, slik at publikum vil komme tilbake for å høre oss, eller komme og synge sammen med oss. 
Vi er heldige som får så mange oppdrag som vi har, det er ikke alle kor forunt å ha det slik. La oss ta vare på den situasjonen!

Akkurat nå materialiserer alt dette pratet seg til å handle om at vi bidrar til effektiv bruk av tiden på øvingskveldene. Målet for de to neste øvelsene er å synge gjennom julerepertoaret (settlister pr konsert kommer straks på plass i Kalender). I kveld øver vi med kompfiler (hør gjerne på disse hjemme også slik at du blir vant til dem), neste gang sammen med Joachim på live piano. 

Vi kommer derfor til å spisse beskjedene om pausetids slutt og ro i rekkene under øvelsen, selv om vi vet at alle skjønner inni seg hvorfor det må til. 

Når øvelsen er slutt, kommer Jorun til å dele ut de røde skjerfene som vi har hatt «på lager», ved utgangen. Det betyr at enhver må ta ansvar for sitt skjerf og ta det med på alle opptredener før jul. Ved opptelling ser imidlertid Jorun at vi kun har 4 stk herreskjerf og 16 dameskjerf. Det må bety at mange allerede har røde skjerf i egen oppbevaring. Kan de av dere som har skjerfene selv melde fra til Jorun snarest mulig i dag, enten på mail direkte til henne på jorun.vintervold@gmail.com, eller ved å svare på denne mailen fra Singairs som blogg-linken ligger i. Hun må få oversikt over om vi har nok til alle.
Ellers nevner vi allerede nå at antrekk for julekonsertene er helsvart både for damer og herrer (ikke mønstrede stoff eller hvite skjorter). Kjole, skjørt, bukse, type overdel, er etter eget ønske, men koret skal stå helhetlig fram i helsvart og rødt.

Da sees vi i kveld, til to og en halv times sangglede!

Mvh Styret