Tirsdags-blogg 01.11.22

Hei på dere, velkommen til ny tirsdag, i ny måned! 🕯🍂En måned hvor influensavariantene strømmer på, så ta godt vare på deg selv fram til årets julesesong🧣

Dagens blogg inneholder i hovedsak informasjon fra forrige ukes styremøte, hvor den viktigste saken var å beslutte resterende tiltak fra gruppeforslagene fra Thorbjørnrud, om våre sosiale aktiviteter og om temaet rekruttering av menn.

Men først: 
Vi har nettopp fått beskjed fra Norsk sangerforum om at vi har fått plass for deltakelse på Landssangertreffet i Fredrikstad 2.-4. juni 2023. Arrangementet ligger i Kalender (under Annet), og er nå åpnet for påmelding. Vi skal diskutere nærmere om vi ønsker å delta fre-søn eller lør-søn. Vi vet at dette er veldig lenge til, men skal vi være med, trenger vi å reservere hotellrom på Scandic City så snart som mulig! 
Så, meld ditt show eller no-show nå, det er ikke forpliktende enda! TAKK! Her er link til oppdatert informasjon på NSF’s hjemmeside.

Fra styremøtet 25.10.22:

Vedtak som ble gjort angående vårt sosiale liv er disse:

 • Vi endrer pausens varighet til 20 minutter, slik at det blir mer tid for avslapping og sosial prat. Vår intensjon er fortsatt at mest mulig informasjon dekkes gjennom Tirsdagsbloggen samt i informasjon lagt inn i Kalender for hver øvelse og konsert. Vi ønsker ikke å bruke pausetid til dette med mindre det oppstår konkrete spørsmål som trenger avklaring. I så fall skal dette (samt bursdagsfeiringer) skje innenfor de avsatte 20 minutter, og avholdes i starten av pausen. 
 • Med dette punktet i minne håper vi at alle som én skjerper seg med tanke på småprat og unødvendige avbrytelser under selve øvelsen.  Da  ønsker vi ro og disiplin, og at det kun er én som snakker om gangen, ref også vårt fine dokument «God korpraksis i Fornebu Singairs». Har du spørsmål eller kommentarer under innøvingen, rekk opp handa og spør Emilie framfor å hviske med naboen, noe som er utrolig slitsomt og forstyrrende for alle. Vi anbefaler også å bruke Messenger aktivt for interne avklaringer i stemmegruppene.
 • For å spare både miljøet og korkassa, ber vi hver enkelt ta med egen kopp, så går det også raskere med kaffeforsyningen, som igjen gir mer tid til sosial, inkluderende prat. Dørvakta er dessuten på plass fra 1830, så det går fint an å koseprate med noen før øvelsestart også, for den som kan og vil!
 • Vi besluttet også å opprette en komité for sosiale aktiviteter utenom tirsdager og utenom styrets planer for feiringer, seminarer osv. 
  Er det 2-3 (utenom styret) som melder seg frivillig til oppgaven? 
  Gi beskjed til Eli eller Jorun. Styret foreslår at det etableres en felles messengergruppe for hele koret for kommunikasjon om dette formålet.
 • Nye medlemmer i stemmegruppen ivaretas av stemmelederne (1 og 2) under øvelsene, og inkluderer dem i de opprettede Messenger stemmegrupper. Jorun og Eli har fortsatt ansvaret ved første oppmøte, og sørger for utfylling av registreringsskjema med påfølgende registrering/inkludering i medlemsliste og hjemmeside.
 • For at alle skal bli bedre kjent med hverandre, vil styret jobbe med å etablere en profil for hver enkelt på vår lukkede hjemmeside, som den enkelte selv fyller ut iht en enkel “mal”. Nærmere beskjed kommer når dette er klart.

Vedtatte aksjoner ifm Rekruttering

 • Vi er enige om at profilering med rekrutteringsformål fra nå av må gjelde mannsstemmer spesielt. Sopraner og alter som melder seg, settes på foreløpig  venteliste, som vedtatt i forrige styremøte. 
 • Vi lager plakat (fysisk A3/A4 samt digitalversjon) og flyers, for oppheng, utlegg og utdeling før og ved våre opptredener før jul.  Vi håper alle vil være med på å få spredt disse ut. Vi fokuserer teksten på lokal tilhørighet og sosialt miljø, i tillegg til direkteretting mot menn. For også å tease menn i noe yngre aldersklasser, tenker vi å bruke «slogan» som for eksempel «Vil du ha fri i «leggetida» hver tirsdag?»  (Forslag fra en av gruppene på Thorbjørnrud.)
 • Vi bruker ellers vår opptreden på Caravelle 11.12 for spesielt fokus på dette, og markedsfører vår tilstedeværelse i forkant.  
 • Styret var enige om at det ikke vil være “etisk” riktig å gå direkte på andre kor, da alle kor strever med rekruttering av mannsstemmer, mannskorene inkludert. 

«Dett var dett» for denne gang, så da sees vi i kveld, med godt humør, noter og tekster på julesanger og drikkeviser godt innabords! Og, ta med KOPP☕️ OG STRIKK🪢!

Hilsen Styret