Tirsdags-blogg 25.10.22

Hei alle,

«I dag møtes solen og månen», står det poetisk å lese i avisene. Og når disse to møtes, og månen skygger for sola skal vi ca midt på dagen kunne se at det naturen mørkner merkbart, uansett regn eller sol. Kanskje ikke så mye her sør, og ikke nødvendigvis en hendelse bare på høsten. Uansett, så ble jeg litt inspirert, og Inger Hagerups fine Oktoberdikt dukket opp i hodet:

Mange dager av purpur og gull har oktober gitt oss
under en himmel som daglig blåner seg mere blå.
Ennå er frosten bare et disig varsel bak åsen,
men langsomt, langsomt begynner året å gå i stå.
Aldri er sinnet så åpent som slike høstklare dager,
når luften smaker av blomster og av kjølig jern,
og noe svever forbi deg, et minne du ikke husker,
en drøm som bestandig er like udrømt og fjern.

Noen høst-ettertanker der.🍂 🍁

Fra styrets side kan meldes at vi i skal ha styremøte i ettermiddag, og blant annet sette noen aksjoner fra seminarets gruppearbeid om vårt sosiale kor-liv, samt hvordan vi skal sette våre kreative hjernehalvdeler i sving for å rekruttere flere tenorer og basser. Oppsummering derfra kommer i neste ukes blogg.

Så har vi fått nok en hyggelig oppdragsforespørsel fra Bruksveien sameie på Snarøya, om julesang i tunet torsdag den 8.12. kl 1830. Oppdraget er lagt ut for info i Kalender og åpnes for påmelding fra i morgen, etter at vi har snakket litt om det i kveld. Det er en honorert jobb, og vi vil gjerne få det til, så vi håper på dekning i alle stemmer!

Tekster på de tre drikkevisene vi skal begynne å øve på i kveld, ligger nå i Notearkivet. Det er mange ord i disse sangene, og mye «gammel»-svensk hos Bellman, så vi tenkte det både kan være lettere å forstå innholdet ved å lese teksten uavhengig av noten, og nyttig å bruke når du først har lært stemmen din!

Til slutt vil vi gjerne minne om Emilies leksebonanza-melding til i dag, og husk å ta med deg et STRIKK!

Da møtes vi i kveld, med åpne sinn!

Styret