Tirsdags-blogg 23.08.22

Hei alle, velkommen til semesterstart! 🌹 
Endelig samles vi igjen, og den viktigste informasjonen i dag, er hvordan du skal komme deg til det nye øvingslokalet! Vi bor spredt, noen er kortreist og kan gå eller sykle, noen er mer langreist og må ta buss eller kjøre bil. Gevinsten er nye, fine lokaler med bedre fasiliteter på alle vis!

Treklang – trafikkavvikling generelt

Link til Bærum kommunes nettside om trafikkavviklingen rundt Treklang.
Foreslår at alle leser informasjonen i denne linken for å forstå bakgrunnen for restriktive regler for trafikkavvikling og parkering. Reglene gjelder også for besøkende på fritidsaktiviteter på kveldstid. Det er for eksempel satt opp stopp-forbudtskilt på området langs hele Treklang for å forhindre kø og kaos i forbindelse med av- og påstigning.

Med bil, og parkering:
Adressen til Oksenøya skole er Forneburingen 432, men denne adressen stemmer ikke helt i GoogleMaps enda. Legger du inn Finn Thorsagers vei 4, stemmer dette bedre for orienteringen i forhold til hovedinngangen på skolen (rett over gata). Du kan imidlertid ikke parkere der. Det er p.t. en tilgjengelig anleggsparkering langs Forneburingen litt nordøst for skolen (på høyre side av veien når du kommer inn i Forneburingen fra Telenor Arena), som kan brukes på kveldstid. Fra denne er det 2-3 min å gå bort til skolen. Parkering kan også gjøres i Lomviveien eller på Storøya skole (7 min å gå gjennom Nansenparken via Festplassen), eventuelt i området ved Punkt/OBOS/Forneburingen barnehage der vi øvde i fjor (7 min å gå på gangvegen bak Festplassen). Se park-armer 1, 2 og 3 (dvs gjennomganger) på denne skissen:

Beregn deg derfor god tid når du kjører, slik at du har tid til en liten gåtur fra bilen og likevel rekke korøvingen😁

Gå, sykle, el-sparkesykle:

Det er flere gang- og sykkelveier ved og gjennom Nansenparken, og som sagt gjennomganger på hver av sidene av Treklangområdet. Det vil gjøre det enkelt å bruke sykkel eller å gå til korøvingen. Rundt omkring på Fornebu, og også ved skolen, er det dessuten satt ut elsparkesykler og elsykler man kan leie for å komme seg mest mulig effektivt både fram og tilbake.

Bussen:

Ruter har startet nytt busstilbud langs Forneburingen. Noen av bussene i rute 31 vil starte ved ny holdeplass i Dagny Bergers vei ved Fornebu S (Fornebu Vest) og kjøre Forneburingen forbi Storøya skole og Oksenøya skole før den forsetter den vanlige ruten til Oslo.

Utenom rushtid kjører bussen hvert 24. minutt. For å rekke korøvingen uten stress, anbefaler vi at du i hvert fall første gang, tar bussen herfra kl 18:14. Tar du neste kl 18:38 rekker du det sånn akkurat. Dette får vi teste ut.
Kommer du med buss fra byen vil f.eks. 31 Fornebu fra Nationaltheatret kl 17:46 korrespondere bra med avgangen fra Fornebu S kl 18:14. Når du søker/planlegger reise i Ruter-appen, søk på Oksenøya (ikke Oksenøyveien). Eller, så kan du selvfølgelig ta hvilken som helst 31-buss, gå av på en av de ytre bussholdeplassene, feks Fornebuparken, og el(sparke)sykle bort til Oksenøya skole! Mulighetene er mange, og alle detaljer kan ikke gjennomgås her, så er du i tvil og ikke finner ut av dette, ta kontakt med Jorun eller Eli, så hjelper vi med råd så godt vi kan!

Vi gleder oss veldig til å se dere i kveld! 🤩👏

Styret