MuseScore på APP må «ta ferie» til vi finner ut hva som har skjedd..

Dessverre oppsto det noen tekniske utfordringer ved brukerskiftet av musescorekontoen vår! Alt så greit ut først, men så kom det etter hvert meldinger både fra MuseScore og Microsoft (brukerkontoen) om at de ikke ville godkjenne endringen umiddelbart, og dermed ble alle sangene våre sperret for avspilling selv om vi ser at titlene ligger der! Det skal ikke være lett. Men vi skal få det til når vi bare får snakket med de rette instansene!

Hvis du er ivrig på å øve, går det som sagt fortsatt veldig bra fra PC/Mac i Notearkivet, og du kan også logge deg inn på MuseScore.com fra nettleser på nettbrett/telefon med den nye brukeren, men avspillingsenheten er ikke alltid like bra mtp valg av stemmer osv. Det er altså selve app-systemet som er problemet, og vi gir ny beskjed straks vi har funnet ut av det!