Korøvelser i januar og februar

Hei kjære kormedlemmer!

Som dere sikkert har skjønt etter regjeringens pressekonferanse sist torsdag, kan vi fortsatt ikke samle alle for felles fysisk korøving. Kun 20 personer, med 1 meters mellomrom, er tillatt, hvis man ikke har stort nok lokale til å sette opp 2 slike kohorter med 2 meters mellomrom mellom disse. Det har ikke vi.

Styret og Emilie har derfor besluttet at vi fra og med tirsdag 18. januar deler koret i to lag som veksler annenhver uke mellom fysisk øvelse i lokalet og digital øvelse på Zoom hjemmefra. 

Vi har jo prøvd dette ut i mindre skala tidligere, og mener det skal gå fint. Siden det nå blir en større gjeng enn før på Zoom samtidig med live-øvingen, ser vi imidlertid på hvordan vi kan optimalisere Zoom enda mer, slik at deltakelsen blir best mulig for den enkeltes opplevelse av lyd, bilde og kommunikasjon.

  1. Vi kommer til å flytte kamera/iPad til å stå rett foran Emilie og pianoet i stedet for litt på siden som det har gjort til nå. Vi tror dette kan øke følelsen av øyekontakt med henne, og også gjøre det lettere for Emilie å følge med på Zoom-deltakerne. 
  2. Vi anbefaler at du, uavhengig av hvilket utstyr du deltar med (telefon, nettbrett, laptop, stasjonær pc/Mac) slår på Speaker’s View slik at du kun ser den som snakker (Emilie). Har du Gallery View på, ser du også alle andre zoom-deltakere og bare en liten rute/bilde av Emilie. Vi vet disse begrepene er annerledes på Samsung telefon/nettbrett, men det viktigste er at du har en innstilling på som kun viser den som snakker.
  3. Et annet tips for å se størst mulig bilde av Emilie er å sette telefon eller nettbrett foran deg i liggende format. Dette gir større bilde-opplevelse enn om enheten står på høykant.
  4. Lyden dere hører når Emilie snakker og spiller skal kunne høres greit gjennom «apparatet» dere bruker, men lydopplevelsen blir nok bedre om du lytter gjennom ørepropper/hodetelefoner. 
  5. Når du deltar på Zoom i en live-stream (fysisk øvelse) vil du også høre litt av det fysiske koret som synger i bakgrunnen. Dette håper vi vil være mer til inspirasjon enn irritasjon, men det vil uansett ikke være synkront med din synging, så zoom-deltakerne må fortsatt være mutet.
  6. Vi er klar over at en del av dere deltar pr telefon, og det er klart at det lille formatet alltid vil være mer krevende enn om man deltar med nettbrett, laptop eller stasjonær pc/Mac, men er man vant til det, går det bra. Men det kan absolutt hjelpe å følge tipsene i punktene over.
  7. Har du problemer med å skrive ut noter selv, spør om noen nær deg kan hjelpe, eventuelt gi beskjed til Lasse (leike@online.no, tlf 40498680), som da vil sørge for at det finnes eksemplarer i øvingslokalet når du kommer dit.

De oppsatte lagene er som følger:

Lag 1 
Fysisk 18.1., Zoom 25.1.
Lag 2
Zoom 18.1., Fysisk 25.1.
HildrunSølvi
KathrineKristin
PernillaJorun
Elisabeth SElisabeth Ann
ToveAstrid
KeeJan E
HaraldLasse
KjellPetter
AnneMaja
IngridDagrun 
GreetBerit
EliaAnne Marit
MarjaFrøydis
LindaTerttu
EilivKirsti
Jan HInge
EliEli

Dette vil så veksle annenhver uke. For å unngå eventuell usikkerhet vil vi sette inn i Kalender for hver øvelsesdato hvilket lag som skal møte fysisk vs Zoom. Det er fortsatt viktig å melde om eventuelt fravær, enten det gjelder fysisk deltakelse eller på Zoom. Dette meldes pr mail eller sms til Eli og Emilie.

Hilsen styret og Emilie