Tirsdags-blogg 09.11.21

Hei alle, her kommer ukens nytt fra styret! Håper du tar deg tid til å lese hele🤓

 1. Først, og mest presserende, da arrangør må få tilbakemelding i morgen: Vi har fått forespørsel fra Urban Jungle om opptreden ifm julegrantenning søndag 28.  november kl 15:00 på Punkt (rett ved der vi øver). Urban Jungle jobber med Punkt, og de skriver om seg selv at de er en av Norges ledende eksperter innen nabolagsutvikling, først og fremst rettet mot utvikling og forvaltning av næringslokaler på gateplan, samt aktivisering av gatene og nabolagene rundt. Altså en spennende mulig oppdragsgiver for oss, i framtidens Fornebu! Arrangementet er lagt i Kalender, og Emilie har bekreftet at hun kan være med. Meld deg på innen utgangen av dagen i dag!

 2. Så litt alvor angående den økende koronasmitten. Helsedirektør Bjørn Guldvog gikk ganske kraftig ut før helgen, og sa at situasjonen nå ikke er bærekraftig over tid, og at det kan bli en travel jul. Vi må derfor, alle som en, bidra til å få smittetrykket ned. Guldvogs viktigste budskap er at vi holder oss hjemme hvis vi blir syke og har luftveissymptomer. For oss korsangere er dette ekstra viktig, så hvis du hoster, harker og snørrer, ber vi deg bli hjemme fra korøvelse, samme hvor mye vi ønsker godt oppmøte. 
  Norsk Sangerforum har ikke meldt om nye restriksjoner ifm korøvelser så langt, men har lagt ut følgende råd på sin hjemmeside:
  De viktigste huskereglene for gjennomføring av korøvelse:
  1. Ikke delta på korøvelse om du er syk
  2. Husk god hygiene
  3. Ingen fysisk nærkontakt
  4. God avstand mellom sangere og dirigent
  5. Husk god gjennomlufting av lokalet i pausene
  6. Øvingslokalet må være egnet
  Vi i styret ønsker ikke å utfordre dette, og ber deg altså om ikke å møte dersom du har symptomer, selv om du eventuelt har fersk, negativ koronatest. Vi må unngå all slags type smitteoverføring nå, ikke bare for covid 19. 
  I øvingslokalet er det også viktig at vi spriter hendene når vi kommer og når vi går. Vi kommer fra nå av til å sette opp én meters avstand mellom stolene, og kun tre i hver sofa bakerst.
 1. Vi setter gjerne opp Zoom-møte for de som har fravær eller er syke/har symptomer, men likevel med allmenntilstand god nok til å klare å følge Emilie og øvelsen. Si i fra til Eli!
 2. Ref melding ut fra Emilie på lørdag, er alle musescoreversjoner av julesanger på årets repertoar gjennomgått og oppdatert i Notearkivet (for PC og Mac), og de samme oppdaterte filene ligger i «App-arkivet»(for dere som bruker nettbrett og smarttelefon).
 3. Lasse gjorde noen gode lydopptak av konserten, og har lagt de enkelte lydfilene under de respektive sanger i Notearkivet. De er merket som «Jubileumskonserten». Det kan være kjekt å høre hvordan vi låter «forfra» og samlet, ikke alltid like lett å fange opp når man står midt inne i koret😅
 4. Jan og reisekomiteen jobber iherdig med reisebestillinger og forberedelser til Røros-turen i januar, og Jan vil informere nærmere i pausen i kveld. De som ikke er til stede vil få ettersendt info, og ytterligere informasjon vil komme i neste tirsdags-blogg.

  Sees i kveld, til flere herlige julesanger!
  Styret
Sangenes mangfold - Sambåndet