Sommerhilsen og informasjon om høstens aktiviteter

Kjære alle sammen, da er det bare én korøvelse igjen før sommerferien, nemlig den 15. juni! Da skal vi synge og ha det gøy sammen som vi alltid gjør, men med litt ekstra tid for sosialt samvær. Langtidsvarselet lover fint vær på tirsdag, så da er vi og Emilie enige om at vi tar vi det i Nansenparken denne siste gangen også. Vi avslutter selve øvelsen kl 20, og tenker at hvis hver enkelt tar med seg en kaffe eller en annen ønsket kosedrikk og noe å spise på, kan vi ta en picnic og en prat i trappen eller på gressplenen bak.

Uansett, så ønsker vi å takke dere alle for den fantastiske utholdenheten dere har vist under de siste vanskelige månedene. Tilbakemeldinger fra f.eks. Akershus Sangerforum (ASF) forteller om flere kor som nærmest har gått i oppløsning under pandemien, men interessen og innsatsen fra dere helt siden vi begynte med ZOOM-øvelser har vært helt fantastisk! Vi har hatt et gjennomsnittlig «frammøte» på ZOOM-øvelsene som har ligget på samme nivå som vi hadde da vi hadde fysiske øvelser. Vi har heller ikke hatt mange utmeldelser.

Vi vil også takke Emilie for svært entusiastisk og motiverende utholdenhet uten å høre oss skikkelig på et halvt år!

Rent administrativt har det siste året også vært hektisk for styret. Under stor entusiasme og interesse fra kormedlemmene har vi introdusert ny og mer interaktiv hjemmeside hvor vi føler at vi har klart å samle alle aktiviteter på ett sted. Tilgjengeligheten til noter og øvingsfiler har blitt lettere, det har blitt enklere å kommunisere med hele koret og informasjon om aktivitetene våre har blitt samlet i en kalender. Alt kan selvfølgelig forbedres, men tilbakemeldingene fra dere tyder på at vi er på rett vei. Innføring av MuseScore gjør også hjemmeøving enklere. Alle disse administrative endringene har vi fått til fordi Fornebu Singairs ble engasjert som ett av tre kor i et pilotprosjekt i regi av ASF kalt «Digitalt Kor».

Nå håper vi det verste av pandemien er over, og at vi kan starte fysiske øvelser som planlagt tirsdag 24. august. Vi vil fortsette å øve i Akerkvartalet, samme tid, samme sted.

Det første som vil skje etter oppstart den 24. august, er et endags korseminar allerede lørdag den 28. Det vil holdes i Fornebupilotens lokaler på Fornebu S. Styret har også tenkt at vi bør ha et seminar med overnatting litt senere, men før konserten, så sett av datoene 23.-24. oktober. Mer info om seminarene kommer når vi er i gang igjen. Emilie har mye artig på planen til disse, hvor hovedformålet er forberedelser til våre to jubileumskonserter i Fornebupilotens lokaler, lørdag den 30. oktober 2021, kl. 1500 og kl. 1800. Komiteen for jubileumskonsertene er i full sving med forberedelser både for konsert og påfølgende korfest. Konsertrepertoaret vil bestå av et utvalg av de sangene vi har øvd på i vinter, kanskje med et par nye overraskelser i ermet. 

Vi har fått ny henvendelse fra Østmarkas Venner angående opptreden på minnesmarkeringen på Sarabråten (utsatt fra juni). Datoen er nå satt til onsdag den 22. september 2021, og det vil bli sendt invitasjon (inviter.no) fra styret for å få oversikt over hvor mange sangere som kan være med på det. Minnesmarkeringen på Sarabråten er både et høytidelig og stemningsfull arrangement å være en del av, så vi håper riktig mange vil være med.

De forestående høstaktivitetene er lagt inn i Kalender, og det er også Bergstadkorets Vinterfestival 28.-30. januar 2022. Det kommer vi nærmere tilbake til etter hvert, men vi er påmeldt, størstedelen av koret har sagt ja til å bli med, og overnatting blir bestilt før sommeren. Rørostur skal bli gøy, og vil prege øvelseshøsten etter jubileumskonserten, sammen med juleprogrammet, og intensiveres i januar. 

Da gjenstår det bare å ønske alle en god og spennende sommer! Balansér bevegelse og hvile på en for deg riktig måte, og hold sangmusklene i form!

Mvh
Styret, 
v/Petter, Eli, Jan, Lars, Kirsti og Jorun