Heia Fornebu Singairs!

Hei, gjengen!
Tusen takk for i går!
I går kjente jeg, som jeg tror flere av dere kjente, at det var vanskelig å holde fokus. Jeg beklager det. Som dirigent skal man jo være lederen, men det er ikke alltid like lett… Med vind, gjess, treningsguruer, symøtegjenger, sykler, stolpejakt og rullebrett ble det rett og slett litt mye for en stakkar. Som Sølvi så fint sa hadde jeg dette kaoset bak ryggen min, mens dere ble tvunget til å ta det inn ved å se på det hele. Likevel synes jeg det ble en fin kveld!

Jeg mente med hele mitt hjerte det jeg sa om at jeg er utrolig stolt av dere. De fleste kor jeg kjenner til har redusert driften kraftig det siste året, og mange har ikke øvd i det hele tatt. Dere har kjempet dere gjennom zoom, øvd med øvingsfiler og fått hjemmelekser – jeg synes dere har gjort en skikkelig bra jobb!

Da gårsdagen nærmet seg slutten hørte jeg at flere av dere var slitne, hese og anspente i stemmen. Det er ikke så rart, dere har ikke fått sunget skikkelig på lenge. Jeg tipser igjen om min youtubevideo der vi varmer opp sammen. Å gjøre denne videoen helst hver dag (men også 3-5 ganger i uka, eller når du kommer på det. Alle monner drar!) vil hjelpe deg å holde stemmen vedlike og ikke miste «kondisjonen». Om dere ønsker kan jeg også lage lengre/kortere/mer tilpassede videoer. Send meg en Mail, så skal jeg fikse det! Dere finner videoen her: https://youtu.be/SisRgbIc34k

En ting som jeg gjerne vil at vi skal ha i bakhodet til neste gang det blir uteøvelse er dette med å synge godt ut og å kommunisere med meg. Som sagt i går hører jeg dere svært dårlig når jeg spiller piano utendørs. Det er ikke deres feil, men det gjør min jobb vesentlig vanskeligere. Derfor er jeg avhengig av at dere:
1) Synger godt ut uten at dere synger dere hese (altså er aktive i kroppen og artikulasjonen, og tenker på det innvendige rommet)
2) Ber om hjelp når dere føler dere usikre
3) Sier fra når dere ikke hører hva jeg sier
4) Sier fra om det går for fort frem, dere ikke forstår hva jeg mener eller om jeg er utydelig
5) småprater minst mulig dere i mellom. I et øvingslokale klarer jeg å oppfatte hva som er relevant snakk (hvor er vi, hva skjer her igjen, hvilken tone synges osv), men utendørs blir alt slikt «produktivt småsnakk» bare støy, og det setter både meg og resten av koret ut av fokus og skaper enda et forstyrrende element i øvelsen.

Til slutt: jeg er som nevnt veldig stolt av dere og gleder meg til hver øvelse. Jeg gleder meg stort til konsert i oktober og Røros-tur i januar!